Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба)
Ingredients
Яблука
ЗАЛИВКА:
Вода - 10 л
Цукор - 150 г
Сіль - 150 г
Борошно житнє - 150 г
Directions
1Яблука ретельно вимити.
2На дно посуду покласти листя чорної смородини, хрону або винограду, на них рядами укласти яблука. Зверху яблука знову закрити листям, покласти кружок і гніт.
3Приготувати заливку і заповнити нею посуд з яблуками.
4Залишити на 2-3 дні при кімнатній температурі, потім перенести в холодне місце при температурі 8-12°C.
5Зберігати при температурі 4-8°C. Періодично промивати гніт і видаляти цвіль.
Мочити можна в дерев'яному, скляному, керамічному посуді. Можна використовувати також мішки-вкладиші з харчової поліетиленової плівки.