Яблука у фритюрі
гарніри, десерти італійська кухня
29 Вересня, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яблука - 2 шт.
Лимон - 1 шт.
Яйця - 1 шт.
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 125 г
Цукор - 100 г
Молоко - 200 мл
Ванільна есенція - 1 ч. ложка
(або ваніль в стручках або ванільний цукор)
сіль
Олія (для фритюру)
ДЛЯ ПРИКРАСИ
Цукрова пудра
Directions
1Збити в міксері яйце з молоком. Яйце і молоко мають бути кімнатної температури.
2Додати до суміші просіяне борошно, цукор (20 г), ванільну есенцію і дрібку солі.
3Замісити тісто. Воно має вийти небагато густішим за сметану.
4Залишити тісто на 30 хвилин в прохолодному місці.
5Очистити яблука від шкірки, видалити серцевину спеціальним ножем. Не можна допустити пошкодження плодів.
6Нарізати очищені яблука кружками товщиною 5 мм. В результаті мають вийти колечка.
7Скропити яблука лимонним соком і вмочити їх у цукрі.
8Опустити кожне колечко в тісто.
9Розігріти олію на чавунній сковороді і викласти яблука.
10Обсмажити колечка до золотистого кольору з двох сторін.
11Викласти готові яблука на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію, а потім перекласти їх на блюдо, притрусити цукровою пудрою і одразу ж подати до столу.
12Яблука у фритюрі в Трентіно-Альто-Адідже подають не тільки на солодке, але і як гарнір до м'яса.
Страва з регіону Трентіно-Альто-Адідже