1Зварити яйця круто (8-10 хвилин з моменту закипання води, при більш тривалій варці білок яйця робиться занадто твердим, а жовток втрачає своє яскраво-жовте забарвлення) і негайно опустити в холодну воду, інакше їх важко буде очистити від шкаралупи.
2Варені круто яйця акуратно очистити, порізати навпіл, вийняти жовток і начинити. У кожну начинку додати вийнятий з яйця жовток, сіль, перець, спеції, зелень за смаком.
3Начинка має бути в'язкою, накладати її так, щоб вийшло немов ціле яйце.
4Готові яйця покласти на листя зеленого салату або в спеціальну підставку для яєць у вигляді квітки. Зверху можна змастити майонезом, якщо в начинку його не додавали.
2жовток, обсмажена на вершковому маслі цибуля, гриби краще обсмажені (наприклад, лисички), сметана;
3жовток, мариновані гриби зі смаженою цибулею;
4жовток, відварені сухі гриби зі смаженою цибулею і майонезом;
З РИБОЮ
1жовток, обсмажена цибулю, лосось в олії;
2жовток, обсмажена цибулю, печінка тріски;
3жовток, копчена риба;
4жовток, тунець з дрібно порізаними оливками;
5жовток, розтертий з майонезом оселедець;
6жовток, оселедцевий форшмак;
7кілечка, а зверху жовток, розтертий з майонезом;
8жовток, рибні консерви в маслі або натуральні з кропом;
9жовток, червона або чорна ікра;
10жовток, порізані відварені креветки, майонез, зверху прикрасити креветками;
11жовток, креветки, інжир, часник і майонез;
12жовток, м'ясо криля;
РІЗНЕ
1жовток, зварені і обсмажені печериці (білі гриби), шинка, смажена цибуля і майонез;
2жовток, дрібно порізана шинка, майонез, зелень;
3гусячу печінку нарізати тонкими скибочками і обсмажити разом з нарізаною кільцями цибулею; перемішати жовтки з вершковим маслом і соусом бешамель, заправити сіллю, чорним перцем і коньяком; фаршировані яйця полити зверху білим соусом;