Яловичина в соєвому соусі

  , ,

4 Травня, 2018

19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 1 hr 35 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яловичина - 400 г вирізки

Гриби (печериці або шіїтаке) - 200 г

Рис - 1 склянка

Листи для суші Nori - 1 упаковка

Цибуля червона - 1 шт.

Перець чилі червоний - 1 шт.

Кінза - 1 пучок

Часник - 2 зубчики

Оцет рисовий - 2 ст. ложки

Олія - 2 ст. ложки

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Імбир - 1 маленький корінь

Вино токайське солодке - 50 мл

Соєвий соус - 4 ст. ложки

Directions

1Корінь імбиру почистити і натерти на дрібній тертці - має вийти 1 ч. ложка.

2МАРИНАД: З'єднати соєвий соус, вино та імбир.

3Замаринувати м'ясо та залишити мінімум на 30 хвилин, а краще на пару годин.

4Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Часник теж почистити і нарізати пластинками. Перець чилі, видаливши насіння, порізати кільцями. Гриби нарізати тонкими пластинками.

5Розігріти в сковороді з товстим дном олію та обсмажувати м'ясо по 3 хвилини з кожного боку (варіант - по 15 хвилин?). Викласти на тарілку та щільно закрити фольгою, щоб м'ясо дійшло.

6У цій самій сковороді обсмажити цибулю, часник і перець чилі. Додати нарізані гриби, м'ясний маринад і тушкувати все разом 5‑7 хвилин.

7Рис відварити відповідно до інструкції на упаковці; доки він ще теплий, влити в нього рисовий оцет.

8Листя кінзи дрібно порубати.

9М'ясо тонко нарізати.

10На кожен лист для суші викласти трохи рису, зверху шматочок м'яса та кілька грибів. Полити грибним соусом і присипати кінзою.

Виходить відкрите суші, можна все це згорнути в роли.

00:00