Плюшки з козячим сиром і мангольдом
Плюшки з козячим сиром і мангольдом

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

  ,   , ,

Квітень 18, 2019

Школа гастронома 2007 №16 (90) Август

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Борошно - 1 склянка з гіркою

Масло вершкове - 2 ст. ложки + для змащування

Сир чеддер - 150 г

Яйця - 1 шт.

Вершки 35% - 1 ст. ложка

Молоко - 50‑70 мл

Розпушувач - 1,5 ч. ложки

Гірчиця суха - 0,5 ч. ложки

Перець гострий мелений - 1 щіпка

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Мангольд - 75 г

Сир козячий м'який - 150 г

Directions

1Борошно просіяти разом із розпушувачем, гірчицею, гострим перцем і сіллю. Масло заздалегідь охолодити, нарізати невеликими шматочками, додати в борошно. Перемішати до стану крихти. Всипати 100 г тертого сиру.

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

2У мірну склянку розбити яйце, додати вершки, перемішати. Влити молоко до загального об'єму рідини 150 мл. Ретельно збити, відкласти 2 ст. ложки, а решту додати в борошняну суміш. Швидко вимісити гладке м'яке тісто.

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

3Розкачати тісто в пласт завтовшки 1,5 см. За допомогою склянки діаметром приблизно 7 см вирізати з тіста 8 кружалець.

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

4Помістити кружальця на деко, накрите аркушем пергаменту, змастити відкладеною яєчною сумішшю. Поставити в розігріту до 220°C духовку на 12 хвилин.

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

5Готові плюшки перекласти на решітку і трохи остудити.

6НАЧИНКА: Мангольд вимити, обсушити та розібрати на листя. Сир розділити на 8 рівних частин.

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

7Надрізати плюшки по горизонталі, не доходячи до краю приблизно 1,5 см. Вкласти всередину козячий сир і листочки мангольду. Подавати теплими.

Плюшки з козячим сиром і мангольдом

00:00