Булочки з зеленою цибулею та шинкою
Булочки з зеленою цибулею та шинкою

Булочки з зеленою цибулею та шинкою

  ,   

16 Листопада, 2019

Школа гастронома 2013 №11 (229) Июнь

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно - 500 г

Молоко - 150 мл

Йогурт натуральний - 125 мл

Масло вершкове - 70 г

Цукор - 1,5 ст. ложка

Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування

Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 г

Сіль - 1 ч. ложка

Шинка - 100 г

Зелена цибуля - 10 пір'їн

Олія оливкова

Насіння чорнушки (нігелла) - 1,5 ст. ложки

Directions

1Нарізати шинку маленькими кубиками й обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії.

Булочки з зеленою цибулею та шинкою

2Зелену цибулю нарізати тонкими кільцями.

3Підігріти молоко до 30°С. У сотейнику розтопити вершкове масло. У велику миску просіяти борошно з дріжджами та сіллю. У тепле молоко додати цукор, йогурт і яйце, добре розмішати. Додати шинку та зелену цибулю.

Булочки з зеленою цибулею та шинкою

4У кілька прийомів всипати борошно, добре розмішуючи. Влити розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Скачати його в кулю і змастити оливковою олією. Накрити миску харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину.

Булочки з зеленою цибулею та шинкою

5Обім’яти тісто і залишити ще для одного підходу, на 45 хвилин.

6Розділити тісто на шматочки розміром з яйце і скачати з них кульки. Застелити деко папером для випічки і покласти булочки, накрити рушником і залишити на 30 хвилин.

7Розігріти духовку до 180°С.

8Змішати жовток з 1 ст. ложкою води, змастити булочки і посипати чорнушкою. Поставити деко в духовку на 15‑20 хвилин.

Булочки з зеленою цибулею та шинкою

9Подавати булочки теплими або холодними.

Булочки з зеленою цибулею та шинкою

Якщо замісити тісто ввечері та поставити в холодильник, вранці залишиться тільки скачати булочки і дати їм розстоятися 30 хвилин.

00:00