Рулет цитрусовий
Рулет цитрусовий

Рулет цитрусовий

    

8 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 10-12 порцій

Ingredients

Борошно - 560 г

Дріжджі - 15 г

Цукор - 200 г

Яйця - 1 шт. + 1 шт. для змащування рулету

Масло - 100 г

Молоко - 250 мл

Лимони - 3 шт.

Апельсини - 3 шт.

Directions

1Розтерти просіяне борошно з дріжджами, додати 150 г цукру, перемішати. Розтопити вершкове масло, влити в нього молоко, вбити яйце та перемішати. Зробити в борошні поглиблення, влити в нього яєчно-молочну суміш. Вимісити еластичне тісто, скачати в кулю, накрити рушником і поставити в тепло на 1,5‑2 години. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.

2Натерти цедру лимонів і апельсинів. Вичавити сік з 1 апельсина та 1 лимона.

3Решту цитрусових нарізати дрібними кубиками, змішати з цедрою, додати цукор, довести до кипіння та уварити в 2 рази.

4Обім'яти тісто, що підійшло, розкачати в прямокутник. Викласти начинку, залишивши вільними 5‑10 см до одного краю. Згорнути рулет у бік вільного краю.

5Покласти рулет швом вниз на деко, застелене пергаментом. Поставити в тепло на 40 хвилин.

6Випікати рулет 35‑40 хвилин при 180°С.

7Збити яйце з 1 ст. ложкою молока та змастити рулет цією сумішшю за 10 хвилин до закінчення випічки.

00:00