Вареники з грибами та картоплею
Вареники з грибами та картоплею

Вареники з грибами та картоплею

  ,

28 Січня, 2019

100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 150 г + на підпил

Яйця - 1 шт.

Вода - 30 мл

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Гриби лісові - 200 г

Картопля - 300 г

Цибуля - 1 шт.

Часник - 2 зубчики

Кріп - 1 пучок

Сіль

Перець чорний свіжомелений

Олія для смаження

Масло вершкове

Directions

1Вимити, обсушити та почистити гриби. Відварювати у воді 10 хвилин після закипання.

2Злити відвар, залити свіжою водою, варити 1 годину. Відкинути на друшляк.

3Очистити картоплю, відварювати в підсоленій киплячій воді 30 хвилин, злити воду.

4Нарізати очищену цибулю півкільцями. Обсмажувати на олії 5 хвилин.

5Додати нарізані гриби, смажити ще 10 хвилин.

6Подрібнити картоплю, смажені гриби та цибулю з допомогою блендера до однорідної консистенції. Додати рубані очищений часник і кріп, посолити, поперчити, перемішати.

7Замісити тісто з яйця, борошна, води та солі.

8Тонко розкачати на присипаній борошном поверхні, вирізати склянкою кружальця. Зібрати тісто, повторити процедуру.

9Викласти в центр кожного кружальця з тіста по 1 ч. ложці начинки, защипати краї.

10Влити воду в каструлю, довести до кипіння. Викласти вареники, швидко перемішати, щоб вони не злиплися. Варити на помірному вогні 7‑10 хвилин.

11Подавати зі шматочком вершкового масла.

00:00