Равлики

Вважаються їстівними два види равликів: один – досить великий з жовтуватою мушлею в смужку, так звані бургундські равлики, інший – дрібніший, темного забарвлення, теж смугастий. Великі равлики подаються, як правило, в своїх мушлях, приправлені вершковим маслом, часником, цибулею, петрушкою та іншими травами. З другого виду готують частіше соуси або рагу.

Оскільки равлики можуть харчуватися без будь-якої шкоди для свого здоров’я рослинами, отруйними для людини, їх не можна їсти одразу після того, як їх зберуть. Раніше треба покласти їх в сітку або каструлю з кришкою, щоб не розбіглися, і в якості їжі насипати їм трохи борошна.
Через 8-10 днів «посту» настає час «туалету». Для цього треба опустити їх у воду й одразу перекласти в ємність, наповнену крупною сіллю, залишити на 2 години, щоб равлики випустили слиз. І нарешті, озброївшись щіточкою, вимити їх гарненько в декількох водах (не менш чотирьох). Тепер можна приступати до приготування.