Десерт «Зимова вишня»
Десерт «Зимова вишня»

Десерт «Зимова вишня»

  

15 Липня, 2018

16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 35 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Печиво «Дамські пальчики» або будь-яке бісквітне - 10 шт.

Банани - 1 шт.

Вишня сушена - 100 г

Варення вишневе - 100 г

Мигдаль смажений - 1 жменя

Лимони - 0,5 шт.

Вершки 33‑35% - 100 мл

Лікер або сироп вишневий - 50 мл

ДЛЯ КРЕМУ:

Молоко - 250 мл

Яйця - 3 жовтки

Цукор - 25 г

Directions

КРЕМ:

1Молоко закип'ятити.

2Жовтки збити з цукром за допомогою міксера або вінчиком вручну. Не перестаючи збивати, влити гаряче молоко так, щоб вийшла щільна, густа маса.

3Перелити всю масу назад в каструлю і прогрівати, постійно помішуючи, на дуже повільному вогні, доки крем не загусне, потім охолодити його. Якщо є побоювання, що крем згорнеться, робити на водяній бані.

ДЕСЕРТ:

1Печиво розламати навпіл, кожну половинку змастити варенням і укласти по 3 шматочки печива в красиві чашки або келихи для мартіні, злегка полити вишневим лікером або сиропом.

2З половинки лимона вичавити сік. Банан почистити, нарізати кружальцями, скропити соком лимона, щоб не потемнів.

3Шматочки бананів викласти на бісквіти. Зверху покласти в кожен келих по 6‑7 сушених вишень.

4Вершки збити. Мигдаль подрібнити.

5Влити в кожен келих трохи остиглого крему, зверху покласти ложку збитих вершків, посипати подрібненим мигдалем.

Можна приготувати цей десерт в одній глибокій, краще прозорій вазі та подати на стіл з великою ложкою. Варіант в келихах більш формальний і акуратний.

СТРАХОВКА: заткнути раковину на кухні та наполовину заповнити її водою з льодом. Якщо крем почне вередувати - одразу в лід, і збивати, доки не прийде в себе!

00:00