соус білий
соус білий

Соус білий з низьким вмістом жирів

    

29 Липня, 2018

500 Low-Cholesterol Recipes

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно - 48 г / 6 ст. ложок

Молоко знежирене - 710 мл / 3 склянки

Мускатний горіх - 0,6 г / 0,25 ч. ложки

Замінник яєць - 60 мл / 0,25 склянки

Directions

1У важку каструлю середнього розміру просіяти борошно для видалення будь-яких домішок. Поступово додати 1 склянку (235 мл) молока, збиваючи до гладкості. Додати 2 склянки (475 мл) молока та мускатний горіх. Готувати на середньому вогні, постійно збиваючи, приблизно 10 хвилин, доки суміш не загусне і не закипить. Прибрати з вогню.

2Збити трохи суміші з замінником яєць. Додати суміш із замінником яєць до решти білого соусу, постійно збиваючи. Приправити за смаком.

Для зменшення калорій у стравах, які потребують білий соус - паста, рис, запіканки тощо.

Можна приготувати завчасно, накрити кришкою та охолодити. Перед використанням підігріти.

159 мг фосфору;
183 мг кальцію;
1 мг заліза;
287 МО вітаміну А;
75 мг вітаміну ЕТ;
1 мг вітаміну С;
120 г води

00:00

Nutrition Facts

Calories88 калорій (8% від жирів, 32% від білків, 60% від вуглеводів)
Sodium91 мг
Potassium267 мг
Protein7 г
Cholesterol3 мг
Sugar0 г
Total Fat1 г
Saturated Fat0 г
Polyunsaturated Fat0 г
Monounsaturated Fat0 г
Total Carbohydrates13 г
Dietary Fiber0 г