1Жовтки кімнатної (!) температури, сіль, перець і гірчицю розтерти вінчиком.
2Додати 1 ст. ложку лимонного соку і почати збивати.
3Потроху додавати оливкову олію - перші 100 мл вливати буквально по краплині, збиваючи без зупинки.
4Додати ще 2 ст. ложки лимонного соку та продовжувати вливати оливкову олію вже тонкою цівкою. Лимонний сік додавати, як тільки консистенція стає занадто густою.
5Збивати до стану міцної, густої маси. За потреби додати солі та перцю.
6Якщо потрібно тримати майонез в холодильнику, ввести 1 ст. ложку кип'яченої води - це не дасть яйцям згорнутися
Майонез має бути шовковистим, яскраво-жовтим, блискучим і щільної консистенції. Секрет - в маленькому вінчику, жовтках кімнатної температури, вчасно доданому лимонному соку та терпінні при додаванні олії.