Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому

Печеня по-домашньому

    

11 Серпня, 2018

Анна Китаева. Я и моя мультиварка (Кулинария. Авторская кухня)

Ingredients

М'ясо (свинина, яловичина, баранина, качка, курка, кролик, індичка) - 500 г

Бекон або сало (за потреби)

Картопля - 800 г

Бульйон або вода - 0,5‑1 склянка (за потреби)

Цибуля - 120 г / 1 середня цибулина

Морква - 150 г / 1 шт. велика

Чорнослив - 8‑10 шт. або

Гриби

Сіль - 2‑3 ч. ложки

Олія для смаження

Часник - 1‑2 зубчики (за бажання)

СПЕЦІЇ НА ВИБІР:

Перець чорний мелений або горошком

Перець червоний мелений

Коріандр

Лавровий лист мелений

Кріп сушений

Майоран

Базилік

Орегано

Directions

1Овочі очистити та крупно нарізати: цибулю - півкільцями, моркву - довільно. М'ясо нарізати шматочками по 2‑3 см.

2Налити на дно чаші мультиварки олію. Пасерувати цибулю 5 хвилин на програмі Смаження / Випічка з відкритою кришкою.

3Викласти на цибулю м'ясо, посолити (1 ч. ложка солі), додати спеції та часник (за бажання). Обсмажувати ще 15‑30 хвилин на програмі Смаження / Випічка з відкритою кришкою. Кілька разів за час смаження перемішати.

4Вимкнути програму, але не виймати чашу з мультиварки.

5Додати чорнослив і включити програму Тушкування на 2 години.

6Через 1 годину покласти в чашу мультиварки очищену та крупно порізану картоплю. Якщо картоплю попередньо обсмажити до золотистої скоринки, печеня буде ще смачнішою. Рідина має повністю покривати картоплю. Якщо м'ясного бульйону в чаші не вистачає, долити гарячого бульйону або води. Досолити за смаком і перемішати.

7Тривалість приготування залежить від виду м'яса.

М'ясо виходить ніжним і соковитим, а овочі не розварюються.

Якщо м'ясо зовсім нежирне, бажано додати до нього бекон або сало, нарізані кубиками.

ВАРІАНТ: з грибами без чорносливу.

??? Коли додавати моркву? Разом із цибулею чи з картоплею?

00:00