Витаминные заготовки (Семь поварят)
Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Яблука - 1 кг
Цукор - 400 г
Апельсин - 250 г цедри
Вода - 2,5 склянки
Лимонна кислота
Directions
1Яблука розварити (припустити) до м'якості, вийняти, відвар процідити.
2Довести відвар до кипіння, всипати дрібно нарізану апельсинову цедру та варити 8‑10 хвилин.
3Відвар настоювати 30 хвилин, знову процідити, всипати цукор і варити желе до готовності. Перед закінченням приготування додати за смаком лимонну кислоту.
4ПЕРЕВІРКА ГОТОВНОСТІ ЖЕЛЕ: На чайну ложку взяти невелику кількість гарячого сиропу, спробувати його злити. Якщо краплі будуть утримуватися на ложці, желе готове.
5Гаряче желе розкласти в сухі стерилізовані банки та закатати.