Млинці сметанні

  

26 Жовтня, 2016

Блины и блинчики (Семь поварят)
Этюды о питании

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 3 склянки

Борошно гречане - 1 склянка

Сметана - 2 склянки / 2 склянки неповних

Молоко - 1 склянка

Вода - 1 склянка

Яйця - 5 білків

Дріжджі - 30 г

Масло вершкове - 50 г

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль

Олія

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Дріжджі розчинити в теплій суміші молока та води, додати гречану муку, перемішати та поставити опару в тепле місце.

2Сметану з'єднати з пшеничним борошном і замісити негусте тісто. Додати збиті яєчні білки, розм'якшене масло, сіль, цукор і перемішати.

3Коли опара підійде, з'єднати її з тістом, вимісити і знову поставити в тепле місце.

4Після того, як тісто підніметься, випікати млинці на сковороді до утворення рум'яної скоринки з обох сторін.

5Подавати з маслом, сметаною або з рибною ікрою.

ВАРІАНТ 2:

1Вилити в каструлю склянку теплої води, розмішати в ній дріжджі, додати всю гречане борошно і, добре перемішавши, поставити опару в тепле місце.

2Поки опара підходить, викласти в каструлю сметану, всипати все пшеничне борошно та замісити тісто негусто. Охолоджені яєчні білки добре збити, додати їх і розм'якшене вершкове масло в тісто з пшеничного борошна і добре перемішати.

3Коли опара підійде, викласти її в каструлю з тістом з пшеничного борошна, додати склянку теплого молока з розчиненими в ньому сіллю, цукром і все тісто добре збити лопаткою.

4Випікати млинці звичайним способом.

00:00