Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Абрикоси - 2 кг
Directions
1Абрикоси розрізати по бороздці та видалити кісточки. Залити невеликою кількістю води та припустити 10 хвилин. Злегка охолодити та протерти.
2Пюре, часто помішуючи, уварити до зменшення початкового об'єму вдвічі.
3Невеликі дерев'яні або металеві ящики вистелити пергаментом. Розлити абрикосовий масу на пергамент шаром толшиной 1,5-2 см, сушити або на сонці до готовності, або в духовці 12 годин при 60-70°С.
4Пастилу обережно відокремити від пергаменту, листи пастили розвішати. Готова пастила повинна мати щільну консистенцію і при згортанні в трубку не маэ злипатися.
5Зберігати пастилу в картонних коробочках, вистеленних пергаментом.