Асорті «Всяка всячина»
Асорті «Всяка всячина»

Асорті «Всяка всячина»

  

12 Грудня, 2018

Дарья. Заготовки 2015 №17/С

  • Yields: 4 банки по 2 л

Ingredients

Помідори - 6 шт.

Огірки - 4 шт.

Цвітна капуста - 200 г

Часник - 6 зубчиків

Перець болгарський - 2 кг

Морква - 2 кг

Цибуля - 7 шт.

Лавровий лист - 9 шт.

Гвоздика - 8 бутонів

Кріп - парасольки

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Вода - 3 л

Оцет 9% - 5 ст. ложок

Сіль - 4 ч. ложки

Цукор - 3 ч. ложки

Directions

1Овочі ретельно вимити. Цибулю, моркву, зубчики часнику очистити, з перців видалити насіння. Огірки та моркву нарізати кільцями, цибулю - півкільцями, перці - невеликими шматочками, кожен зубчик часнику розрізати на 4 частини, цвітну капусту розібрати на суцвіття. Додати до овочів лавровий лист, бутони гвоздики та парасольки кропу. Перемішати.

24 дволітрові банки стерилізувати над парою 20 хвилин. Металеві кришки кип'ятити 2 хвилини.

3Банки доверху наповнити овочевою сумішшю.

4МАРИНАД: Закип'ятити воду з сіллю та цукром, зняти з вогню і додати оцет.

5Залити маринад у банки.

6Поставити на вогонь велику каструлю з водою. Розставити в ній банки з овочами (вода не має потрапляти в шийки банок) і прикрити металевими кришками. Довести воду в каструлі до кипіння та пастеризувати банки 10 хвилин з моменту закипання.

7Дістати гарячі банки з каструлі та закатати.

00:00