1М'ясо розрізати навпіл уздовж волокон. У посуд насипати шар солі, укласти м'ясо, засипати сіллю так, щоб м'яса не було видно. Прибрати в холодильник на 4 доби. Кожен день зливати сік, який витягне з м'яса.
2Потім з м'яса повністю змити сіль, загорнути в чисту тканину та покласти в холодильник під прес на 4 дні, перевертаючи та змінюючи тканину кожен день.
3Прес прибрати, залишити м'ясо в холодильнику ще на 2 тижні, продовжуючи змінювати тканину та перевертати шматочки. На м'ясі може бути невеликий білий наліт, переживати не варто - це сіль.
4Дістати, проткнути м'ясо та нанизати на мотузочки.
5У воду всипати пажитник, добре розмішати, додати сумах, перемішати. Залишити м'ясо в розчині набухати 30 хвилин.
6Змастити рівним шаром кожен шматочок м'яса та підвісити в добре провітрюваному приміщенні на 3 дні, прикривши марлею.
7Готову бастурму зняти, тонко порізати та подати до столу. Залишки загорнути в тканину та покласти в холодильник до потрібного часу.