ситний хліб
ситний хліб

Хліб ситний (рецепт кінця XIX ст.)

    

21 Грудня, 2018

  • Cook: 4 hrs

Ingredients

Дріжджі - 25 г

Молоко або вода - 1,5 склянки

Сіль - 1 ч. ложка

Борошно пшеничне крупного помелу - 600 г

Directions

1Дріжджі розмішати разом із сіллю в теплому молоці або теплій воді, покласти 400 г крупно змеленого пшеничного борошна та дати піднятися.

2Потім туди підсипати стільки борошна, щоб вийшло дуже круте тісто і, зробивши довгасті хліби, обмазати їх теплою водою, давши їм попередньо ще раз піднятися.

3Пекти хліб спочатку в помірному, потім в більш сильному жару 3‑4 години.

Этюды о питании (Мария Ределин «Дом и хозяйство», 1900)

00:00