Ingredients
Борошно - 350 г
Цукор - 1,5 ч. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Сода - 1 щіпка
Дріжджі свіжі - 15 г
Молоко - 150 мл
Йогурт або кефір - 150 мл
Масло вершкове топлене - 100 г
Directions
1Борошно просіяти в миску, змішати з цукром, сіллю і содою. Дріжджі розвести в теплому молоці, з'єднати з йогуртом або кефіром, влити в борошно та замісити тісто. Гарненько вимісити, накрити тісто рушником і дати підійти в теплому місці 3‑4 години.
2Готове тісто ще раз добре обім'яти, а потім розділити на 12 однакових кульок.
3Товсту чавунну сковороду гарненько розігріти та змастити маслом. Кожну кульку руками розтягнути в коржик за величиною сковороди (але не дуже тонко!).
4Випікати наан в духовці тільки на одному боці, не перегортаючи.
5Подавати хліб негайно.
6Щоб зберегти ці коржі теплими протягом 2‑3 годин, швидко загорнути їх в папір, потім в кухонний рушник і весь згорток помістити в пластиковий пакет.
Цей хліб популярний у всій Південно-Східній Азії. В Індії наан зазвичай подають до м'ясних страв і страв із птиці.
М'який корж наану служить і тарілкою - на неї можна покласти все потроху, а потім, згорнувши трубочкою, їсти як бутерброд. Можна, відламуючи невеликі шматочки, вмочати їх в соус або підливу. І тоді корж наану з успіхом замінює столове приладдя - і виделку, і ложку!