Ingredients
Баранина - 560 г
Цибуля ріпчаста - 50 г
Борошно - 10 г
Жир - 100 г
Часник - 3 зубчики
Зелена цибуля - 150 г
Помідори - 100 г
Перець червоний мелений - 0,5 ч. ложки
Петрушка - 2 ч. ложки рубаної зелені
Сіль
Перець чорний мелений
Перець духмяний мелений
Оцет
Directions
1М'ясо промити, очистити від плівок і жиру, арізати невеликими довгастими шматочками близько 20 г кожен. Шматочки м'яса трохи відбити, надавши їм форму кубиків.
2Цибулю нарізати кружальцями або нашаткувати, дрібно порубати часник.
3Шматочки м'яса посолити, посипати часником, меленим чорним і духмяним перцем, скропити оцтом, посипати цибулею, скласти в емальовану миску, накрити кришкою та залишити в холодному місці на 2‑3 години.
4Приготувати 4 дерев'яні шпажки завтовшки 3 мм і завдовжки 15 см. На кожну шпажку нанизати по 7 шматочків м'яса, очищених від цибулі, посипати їх борошном.
5Смажити шашлик на сковороді в сильно розігрітому жирі до утворення рум'яної скоринки.
6Подавати шашлик на підігрітому блюді, посипавши крупно нарізаною зеленню петрушки. Прикрасити блюдо кружальцями помідора та дрібно нарізаною зеленою цибулею, складеною пірамідою і посипаною червоним перцем. Як гарнір до шашлику можна подати картоплю фрі або ж відварений рис.