Шашлик по-грузинськи
Шашлик по-грузинськи

Шашлик по-грузинськи

    

2 Січня, 2019

50 рецептов шашлыков

Ingredients

Баранина - 560 г

Цибуля ріпчаста - 50 г

Борошно - 10 г

Жир - 100 г

Часник - 3 зубчики

Зелена цибуля - 150 г

Помідори - 100 г

Перець червоний мелений - 0,5 ч. ложки

Петрушка - 2 ч. ложки рубаної зелені

Сіль

Перець чорний мелений

Перець духмяний мелений

Оцет

Directions

1М'ясо промити, очистити від плівок і жиру, арізати невеликими довгастими шматочками близько 20 г кожен. Шматочки м'яса трохи відбити, надавши їм форму кубиків.

2Цибулю нарізати кружальцями або нашаткувати, дрібно порубати часник.

3Шматочки м'яса посолити, посипати часником, меленим чорним і духмяним перцем, скропити оцтом, посипати цибулею, скласти в емальовану миску, накрити кришкою та залишити в холодному місці на 2‑3 години.

4Приготувати 4 дерев'яні шпажки завтовшки 3 мм і завдовжки 15 см. На кожну шпажку нанизати по 7 шматочків м'яса, очищених від цибулі, посипати їх борошном.

5Смажити шашлик на сковороді в сильно розігрітому жирі до утворення рум'яної скоринки.

6Подавати шашлик на підігрітому блюді, посипавши крупно нарізаною зеленню петрушки. Прикрасити блюдо кружальцями помідора та дрібно нарізаною зеленою цибулею, складеною пірамідою і посипаною червоним перцем. Як гарнір до шашлику можна подати картоплю фрі або ж відварений рис.

00:00