100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 3 порції
Ingredients
ДЛЯ МЛИНЦІВ:
Борошно - 250 г
Дріжджі сухі - 6 г
Молоко - 150 мл
Масло вершкове - 2 ст. ложки + для змащування
Олія - 2 ст. ложки
Яйця - 2 шт.
Сіль
Цукор
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Риба малосольна - 300 г
Сметана - 100 г
Олія для смаження
Directions
1Змішати просіяне борошно з дріжджами та цукром. Тонкою цівкою влити тепле молоко, перемішати. Залишити в теплому місці на 1 годину.
2Помістити рибу в морозильну камеру на 30 хвилин, потім нарізати тонкими скибочками.
3Додати в тісто олію та розігріте в сотейнику (не до кипіння) вершкове масло, ретельно перемішати вінчиком. Збити яйця з сіллю до повного розчинення солі. Додати яйця в тісто, перемішати. Накрити рушником і залишити на 15 хвилин.
4Смажити млинці на розпеченій олії до золотистого кольору та пишності.
5Змастити кожен млинець вершковим маслом і сметаною, зверху покласти шматочок риби та згорнути куточком.