100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 45 mins
Yields: 750 мл
Ingredients
Шіїтаке - 500 г
Перець чилі - 3 стручки або за смаком
Часник - 3 зубчики
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Вода - 350 мл
Мірін або вино біле солодке - 100 мл
Оцет винний білий - 20 мл
Гвоздика - 2 бутони
Сіль
Цукор
Directions
1Промити шіїтаке холодною водою. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 10 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.
2Розрізати стручки перцю чилі уздовж на 2 частини, видалити насіння. Очистити часник і нарізати тонкими скибочками.
3Влити воду в окрему каструлю. Додати гвоздику. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
4Додати гриби, перець чилі та часник, довести до кипіння.
5Всипати сіль і цукор, варити 7 хвилин на помірному вогні.
6Влити оцет, варити 5 хвилин на помірному вогні.
7Додати вино, довести до кипіння, варити ще 2 хвилини.
8Розкласти гриби з овочами по стерилізованих банках. Рівномірно залити маринадом. Закупорити стерилізованими кришками.