Шіїтаке з міріном
Шіїтаке з міріном

Шіїтаке з міріном

  ,

21 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 750 мл

Ingredients

Шіїтаке - 500 г

Перець чилі - 3 стручки або за смаком

Часник - 3 зубчики

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Вода - 350 мл

Мірін або вино біле солодке - 100 мл

Оцет винний білий - 20 мл

Гвоздика - 2 бутони

Сіль

Цукор

Directions

1Промити шіїтаке холодною водою. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 10 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.

2Розрізати стручки перцю чилі уздовж на 2 частини, видалити насіння. Очистити часник і нарізати тонкими скибочками.

3Влити воду в окрему каструлю. Додати гвоздику. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

4Додати гриби, перець чилі та часник, довести до кипіння.

5Всипати сіль і цукор, варити 7 хвилин на помірному вогні.

6Влити оцет, варити 5 хвилин на помірному вогні.

7Додати вино, довести до кипіння, варити ще 2 хвилини.

8Розкласти гриби з овочами по стерилізованих банках. Рівномірно залити маринадом. Закупорити стерилізованими кришками.

9Зберігати в прохолодному місці.

00:00