Вареники з грибами та картоплею
пельмені, вареники, галушки, страви з грибів
28 Січня, 2019
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 150 г + на підпил
Яйця - 1 шт.
Вода - 30 мл
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Гриби лісові - 200 г
Картопля - 300 г
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Кріп - 1 пучок
Сіль
Перець чорний свіжомелений
Олія для смаження
Масло вершкове
Directions
1Вимити, обсушити та почистити гриби. Відварювати у воді 10 хвилин після закипання.
2Злити відвар, залити свіжою водою, варити 1 годину. Відкинути на друшляк.
3Очистити картоплю, відварювати в підсоленій киплячій воді 30 хвилин, злити воду.
4Нарізати очищену цибулю півкільцями. Обсмажувати на олії 5 хвилин.
5Додати нарізані гриби, смажити ще 10 хвилин.
6Подрібнити картоплю, смажені гриби та цибулю з допомогою блендера до однорідної консистенції. Додати рубані очищений часник і кріп, посолити, поперчити, перемішати.
7Замісити тісто з яйця, борошна, води та солі.
8Тонко розкачати на присипаній борошном поверхні, вирізати склянкою кружальця. Зібрати тісто, повторити процедуру.
9Викласти в центр кожного кружальця з тіста по 1 ч. ложці начинки, защипати краї.
10Влити воду в каструлю, довести до кипіння. Викласти вареники, швидко перемішати, щоб вони не злиплися. Варити на помірному вогні 7‑10 хвилин.
11Подавати зі шматочком вершкового масла.