Варення-п'ятихвилинка полуничне
Варення-п'ятихвилинка полуничне

Варення-п’ятихвилинка полуничне

  

6 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 25 mins
  • Yields: 2-2,5 л

Ingredients

Полуниця - 3 кг

Цукрова пудра - 2 кг

Ванілін - 5 г

Лимони - 0,5 шт. (сік)

Directions

1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.

2Змішати ягоди та цукрову пудру, додати ванілін.

3Половину суміші збити в блендері з великою чашею.

4Нагріти пюре. Коли суміш закипить, акуратно зняти піну.

5Додати в полуничне пюре залишки ягід, довести на невеликому вогні до кипіння та варити на середньому вогні 5‑7 хвилин.

6За 2 хвилини до закінчення варіння влити лимонний сік.

7Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.

8Зберігати в холодильнику не більше 2 місяців. Розкриту банку зберігати не більше 7 днів.

00:00