Варення-п’ятихвилинка полуничне консервація 6 Лютого, 2019 100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов) Cook: 25 mins Yields: 2-2,5 л Ingredients Полуниця - 3 кг Цукрова пудра - 2 кг Ванілін - 5 г Лимони - 0,5 шт. (сік) Directions 1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити. 2Змішати ягоди та цукрову пудру, додати ванілін. 3Половину суміші збити в блендері з великою чашею. 4Нагріти пюре. Коли суміш закипить, акуратно зняти піну. 5Додати в полуничне пюре залишки ягід, довести на невеликому вогні до кипіння та варити на середньому вогні 5‑7 хвилин. 6За 2 хвилини до закінчення варіння влити лимонний сік. 7Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути. 8Зберігати в холодильнику не більше 2 місяців. Розкриту банку зберігати не більше 7 днів. 00:00