Рулет цитрусовий
8 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs
- Yields: 10-12 порцій
Ingredients
Борошно - 560 г
Дріжджі - 15 г
Цукор - 200 г
Яйця - 1 шт. + 1 шт. для змащування рулету
Масло - 100 г
Молоко - 250 мл
Лимони - 3 шт.
Апельсини - 3 шт.
Directions
1Розтерти просіяне борошно з дріжджами, додати 150 г цукру, перемішати. Розтопити вершкове масло, влити в нього молоко, вбити яйце та перемішати. Зробити в борошні поглиблення, влити в нього яєчно-молочну суміш. Вимісити еластичне тісто, скачати в кулю, накрити рушником і поставити в тепло на 1,5‑2 години. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
2Натерти цедру лимонів і апельсинів. Вичавити сік з 1 апельсина та 1 лимона.
3Решту цитрусових нарізати дрібними кубиками, змішати з цедрою, додати цукор, довести до кипіння та уварити в 2 рази.
4Обім'яти тісто, що підійшло, розкачати в прямокутник. Викласти начинку, залишивши вільними 5‑10 см до одного краю. Згорнути рулет у бік вільного краю.
5Покласти рулет швом вниз на деко, застелене пергаментом. Поставити в тепло на 40 хвилин.
6Випікати рулет 35‑40 хвилин при 180°С.
7Збити яйце з 1 ст. ложкою молока та змастити рулет цією сумішшю за 10 хвилин до закінчення випічки.