Рулет з маком
9 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs
- Yields: 10-12 порцій
Ingredients
Борошно - 560 г
Дріжджі - 15 г
Цукор - 200 г + 50 г для маку
Яйця - 2 шт.
Мак - 150 г
Масло вершкове - 100 г
Молоко - 250 мл
Ванільний цукор - 20 г
Directions
1З'єднати дріжджі з 2 ст. ложками цукру, 3 ст. ложками борошна та 100 мл теплого молока. Ретельно розмішати, поставити в тепло на 40 хвилин.
2Всипати в опару, що підійшла, частину борошна, додати залишки цукру, половину борошна, що залишилося, ванільний цукор, перемішати. Вбити яйце.
3Промити мак в теплій воді, засипати в киплячу воду, повторно довести рідину до кипіння та злити її.
4Підсушити мак, потовкти в ступці або кавомолці, змішати з цукром, додати яйце.
5Розтопити вершкове масло, змішати з залишками молока, додати до тіста. Вимісити тісто, поступово додаючи залишки борошна (воно має стати гладким і еластичним). Накрити тісто рушником, поставити в тепло на 1,5 години (воно має збільшитися в об'ємі в 2 рази).
6Розкачати тісто в прямокутний пласт. Рівномірно розподілити макову начинку, залишивши 5‑10 см від краю. Згорнути рулетом у бік вільного краю. Викласти швом вниз на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником, залишити на 40‑50 хвилин.
7Випікати при 180°С 45‑55 хвилин.
8Змастити рулет невеликою кількістю молока (для блиску).