100 лучших рецептов блинов и оладий
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)
Prep: 3 hrs
Cook: 30 mins
Yields: 6 / 12 порцій
Ingredients
Борошно - 240 г / 500 г
Молоко - 310 мл / 2 склянки
Яйця - 2 шт.
Яблука - 2 шт. / 4 шт.
Дріжджі - 10 г / 20 г
Цукор - 55 г / 1 ст. ложка
Сіль - 1 щіпка / 0,5 ч. ложки
Олія для смаження / 2 ст. ложки
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Розігріти молоко до 50°С, додати в дріжджі, перемішати. Додати половину борошна, вимісити тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце на 3 години.
2Збити яйця з сіллю і цукром до білого кольору.
3Очистити яблука від шкірки та нарізати дрібними кубиками.
4Додати до тіста залишки борошна, ретельно вимісити.
5Додати яблука та збиті яйця, перемішати.
6Обсмажувати оладки з двох боків на розпеченій олії до золотистого кольору.
ВАРІАНТ 2:
1Замісити тісто та поставити у тепле місце для підйому.
2Яблука очистити, нарізати тонкими скибочками і перед випічкою покласти в готове тісто, що піднялося, перемішати.
3Смажити оладки на сковороді з розігрітою олією, тісто класти ложкою, змоченою у воді.