Бланкет з телятини з картоплею
Бланкет з телятини з картоплею

Бланкет з картоплею

      

10 Лютого, 2019

100 рецептов французской кухни

Ingredients

Телятина - 800 г пахової частини

Картопля - 800 г

Цибуля - 1 шт.

Гвоздика - 4 бутона

Часник - 1 зубчик

Зелень - 1 пучок

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ БІЛОГО СОУСУ:

Борошно - 40 г

Масло вершкове - 50 г

Бульйон - 1,5 чашки

Яйця - 1 жовток

Directions

12 л води закип'ятити в скороварці з зеленню, цибулиною, в яку увіткнути гвоздику, часником, сіллю, перцем.

2Покласти в окріп м'ясо. Зверху на решітці помістити картоплю. Посолити, поперчити. Закрити та варити 20 хвилин.

3СОУС: На повільному вогні розтопити вершкове масло з борошном і, помішуючи, довести суміш до рожевого відтінку. Охолодити. Додати м'ясний бульйон з скороварки. Зняти з вогню і, швидко мішаючи, додати жовток.

4Подавати бланкет, поливши соусом.

00:00