Пиріг шоколадно-мигдальний
Пиріг шоколадно-мигдальний

Пиріг шоколадно-мигдальний

    

13 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Шоколад гіркий (70% какао) - 100 г

Коньяк - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 100 г

Цукор - 50 г + 1 ч. ложка для білків

Яйця - 3 шт.

Сіль - 1 щіпка,

Мигдаль - 150 г

Борошно - 50 г

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Шоколад гіркий - 50 г

Коньяк - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 60 г

Directions

1Збити розм'якшене вершкове масло з цукром і сіллю за допомогою вінчика. Додати жовтки, збити ще раз. Трохи збити білки, додати цукор і продовжувати збивати до стійких піків.

2Подрібнити мигдаль в блендері або кавомолці у борошно.

3Розтопити шоколад на водяній бані, додати коньяк, ретельно перемішати.

4Додати шоколадну суміш до масляної, перемішати. Додати подрібнений мигдаль.

5Вмішати частинами збиті білки та борошно: 1 ст. ложку білків, 1 ст. ложку борошна. Перемішувати дуже акуратно, рухами зверху вниз.

6Перекласти тісто у змащену маслом форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 20‑30 хвилин в залежності від діаметру форми.

7ГЛАЗУР: Розтопити шоколад на водяній бані, додати коньяк і поступово вмішати масло.

8Обмазати остиглий пиріг глазур'ю, прикрасити мигдалем.

00:00