Паска шоколадна
Паска шоколадна

Паска шоколадна

    , ,

17 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки / 100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 4 hrs 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 2 невеликих паски або 6 маленьких

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 250 г

Ванільний цукор - 1 пакетик (18‑20 г)

Вершки 10% - 125 мл

Яйця - 2 шт.

Масло вершкове - 75 г

Цукор - 0,5 склянки / 100 г

Дріжджі сухі - 10 г

Шоколад гіркий - 100 г

Сіль - 1/3 ч. ложки

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Лимон - 0,5 шт (сік)

Цукрова пудра - 200‑250 г

Directions

1Розчинити в 50 мл вершків кімнатної температури 2 ст. ложки цукру та дріжджі. Залишити на 5 хвилин до розчинення дріжджів.

2Додати 100 г борошна, перемішати. Залишити на 20‑30 хвилин (опара має почати пузиритися).

3Розтопити вершкове масло у залишках вершків, з'єднати з яйцями та цукром.

4Додати в опару решту борошна. Влити масляно-яєчну суміш, додати сіль, ванільний цукор. Вимісити еластичне тісто. Скачати його в кулю, покласти у миску, накрити плівкою та поставити в тепло підходити (тісто має збільшитися вдвічі).

5Обім'яти і знову поставити в тепло ще на 1 годину.

6Розкачати тісто в прямокутний пласт, посипати рубаним шоколадом, трохи вдавлюючи його. Згорнути пласт рулетом, розділити на 2 частини. Протилежні кінці кожної частини зімкнути, щоб вийшла куля.

7Розкласти тісто по формах, поставити в тепло на 40 хвилин.

8Випікати паску 40‑45 хвилин при 180°С.

9ГЛАЗУР: Розчинити в лимонному соці цукрову пудру, збити до стану густої сметани.

10Покрити готові паски глазур'ю, за бажання прикрасити кондитерськими посипками.

00:00