100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 50 mins
Yields: 0,5-0,7 л
Ingredients
Пелюстки червоних або рожевих чайних троянд або шипшини, які тільки-но розпустилися - 500 г
Вода - 200 мл
Лимони - 2 шт. великих (сік)
Цукор - 1 кг
Цукрова пудра ванільна - 200 г
Directions
1Бланшувати пелюстки в окропі 1‑2 хвилини й одразу опустити в крижану воду (воду з льодом), через 5‑7 хвилин вийняти, відкинути на сито та трохи віджати.
2Змішати з лимонним соком і половиною цукру, прибрати в холодильник на ніч (виключно в емальованому, фарфоровому або скляному посуді).
3Залишки цукру, цукрову пудру та воду змішати, довести на маленькому вогні до кипіння, зняти піну.
4Змішати сироп і трояндові пелюстки, довести до кипіння та варити на повільному вогні, доки пелюстки не розправляться і не припинять спливати (15‑20 хвилин).
5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.