Печериці з соусом песто та кедровими горіхами
5 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 45 mins
- Yields: 500 мл
Ingredients
Печериці - 500 г
Кедрові горішки очищені - 100 г
Цибуля ріпчаста - 200 г
Лимони - 0,5 шт.
Соус песто готовий - 1 ст. ложка
Олія оливкова для смаження
Сіль
Цукор
Перець чорний мелений
Directions
1Вимити гриби під струменем холодної води. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння та варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.
2Очистити цибулю та нарізати тонкими півкільцями. Розігріти в сковороді трохи оливкової олії, додати цибулю. Смажити 5 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
3Додати гриби, смажити 10 хвилин на помірному вогні.
4Сушити кедрові горіхи в іншій сковороді 5 хвилин на помірному вогні.
5Подрібнити цибулю та половину грибів за допомогою блендера до стану пюре.
6Вичавити сік з 0,5 лимона.
7Скласти в ємність гриби, горіхи та цибульно-грибне пюре. Додати лимонний сік, соус песто, перець, сіль і цукор, добре перемішати.
8Викласти в стерилізовані банки. Закупорити стерилізованими кришками.
9Стерилізувати закриті банки 20 хвилин на невеликому вогні.
10Зберігати в темному прохолодному місці.