Варення полуничне з журавлиною
Варення полуничне з журавлиною

Варення полуничне з журавлиною

  

9 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 2 л

Ingredients

Полуниця - 2 кг

Журавлина (можна шокової заморозки) - 1 кг

Цукор - 3 кг

Мед квітковий - 300 г

Ванільний цукор - 50 г

Directions

1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.

2Засипати ягоди цукром і, не перемішуючи, поставити на маленький вогонь до повного розчинення цукру. Коли суміш закипить, акуратно зняти пінку, вимкнути вогонь і дати варенню повністю охолонути, не перемішуючи.

3Знову поставити варення на маленький вогонь, довести до кипіння та варити на середньому вогні 10 хвилин.

4Додати мед і ванільний цукор, зменшити вогонь до мінімального та варити ще 15 хвилин.

5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.

6Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00