Пиріг з чорницею (з посипкою)
Пиріг з чорницею (з посипкою)

Пиріг з чорницею (з посипкою)

    

11 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 280 г

Розпушувач - 2 ч. ложки

Сода - 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Кориця - 0,25 ч. ложки

Цукор - 150 г

Лимон - 0,5 шт. (цедра)

Масло вершкове - 100 г

Яйця - 2 шт.

Йогурт натуральний або сметана - 120 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Чорниця свіжа або заморожена - 300‑400 г

ДЛЯ ПОСИПКИ:

Масло вершкове - 80 г

Цукор - 80 г

Борошно - 50 г

Волоські горіхи - 80 г

Directions

1ПОСИПКА: Розтерти руками в дрібну крихту масло, цукор і борошно. Дрібно посікти ножем горіхи або подрібнити їх за допомогою блендера, змішати з іншими інгредієнтами, помістити в холодильник.

2Перемішати 2 ст. ложки борошна з чорницею так, щоб воно покрило всі ягоди.

3Змішати залишки борошна з розпушувачем, содою, сіллю та корицею. Додати перетерту з цукром цедру лимона.

4Збити масло кімнатної температури до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати, додати по одному яйцю. Потім ввести, чергуючи, борошняну суміш і йогурт, розділивши їх на 2 порції.

5Акуратно з'єднати ягоди з тістом, намагаючись їх не розчавити.

6Вилити тісто в змащену маслом форму для випічки. Викласти зверху посипку та випікати при 180°С 55‑65 хвилин.

00:00