Пиріг з чорницею (з посипкою)
11 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 20 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 280 г
Розпушувач - 2 ч. ложки
Сода - 0,5 ч. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Кориця - 0,25 ч. ложки
Цукор - 150 г
Лимон - 0,5 шт. (цедра)
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 2 шт.
Йогурт натуральний або сметана - 120 г
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Чорниця свіжа або заморожена - 300‑400 г
ДЛЯ ПОСИПКИ:
Масло вершкове - 80 г
Цукор - 80 г
Борошно - 50 г
Волоські горіхи - 80 г
Directions
1ПОСИПКА: Розтерти руками в дрібну крихту масло, цукор і борошно. Дрібно посікти ножем горіхи або подрібнити їх за допомогою блендера, змішати з іншими інгредієнтами, помістити в холодильник.
2Перемішати 2 ст. ложки борошна з чорницею так, щоб воно покрило всі ягоди.
3Змішати залишки борошна з розпушувачем, содою, сіллю та корицею. Додати перетерту з цукром цедру лимона.
4Збити масло кімнатної температури до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати, додати по одному яйцю. Потім ввести, чергуючи, борошняну суміш і йогурт, розділивши їх на 2 порції.
5Акуратно з'єднати ягоди з тістом, намагаючись їх не розчавити.
6Вилити тісто в змащену маслом форму для випічки. Викласти зверху посипку та випікати при 180°С 55‑65 хвилин.