100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 3 л
Ingredients
Яблука-паданці або переспілі плоди різних сортів - 5 кг
Брусниця - 1 кг
Цукор - 3 кг
Цукрова пудра зі смаком кориці - 50 г
Кориця - 1 паличка
Directions
1Яблука очистити від серцевини та нарізати довільними скибочками. Скласти в ємність для варіння, додати брусницю. Засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести до кипіння, зняти пінку, вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою.
2Знову поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння, додати цукрову пудру та кип'ятити варення на повільному вогні 30 хвилин, акуратно знімаючи піну, намагаючись не турбувати варення.
3Розламати паличку кориці. У кожну стерилізовану банку покласти по шматочку.
4Розкласти варення по банкам і закрити. Дати повністю охолонути.