консервовані баклажани з морквою, перцем, помідорами та часником
консервовані баклажани з морквою, перцем, помідорами та часником

Баклажани в томатному соусі з часником на зиму

  

20 Березня, 2019

Ingredients

Баклажани - 3 кг

Перець солодкий (червоний, оранжевий, жовтий, зелений) - 2 кг

Помідори стиглі - 3 кг

Морква - 6 шт. великих

Часник - 4 головки

Олія рафінована - 1 склянка

Оцет 9% - 1 склянка

Цукор - 1 склянка

Сіль - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений (за бажання)

Directions

1Моркву очистити. З баклажанів зрізати хвостики. Перець очистити від плодоніжок і насіння. Часник очистити від лушпиння.

2Помідори порізати і подрібнити в кухонному комбайні (2 хвилини - і пюре готове). Перелити його в об'ємну емальовану миску або каструлю.

3Подрібнити моркву на тертці (теж за допомогою комбайна - 1 хвилина).

4Додати до помідорів моркву та поставити на вогонь.

5Поки томатна маса буде закипати, швиденько розрізати баклажани та перець на порційні шматки - великі, а то вони розваряться при тушкуванні.

6Як тільки помідори закиплять, зменшити вогонь і зверху укласти баклажани, потім наверх перець. Після цього всі овочі пустять сік і повністю «потонуть» в киплячому томатному соусі.

7Додати подрібнений часник, олію, оцет, сіль і цукор (можна за бажання трохи перцю). Змішати, спробувати на смак і тушкувати 40 хвилин. Періодично помішувати масу, щоб овочі потушкувалися однорідно.

8Поки овочі готуються, вимити банки з содою, простерилізувати їх і прокип'ятити кришки.

9Коли все буде готово, розкласти гарячу масу по банках, негайно закатати, перевернути банки догори дном, тепло укутати і залишити до ранку.

00:00