100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 40 mins
Yields: 2 порції
Ingredients
Качка - 1 філе
Яблука зелені - 2 шт.
Cир брі - 30‑40 г
Сливи - 1 шт.
Кедрові горішки - 1 ст. ложка
Мед - 1 ч. ложка
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Гвоздика - 2‑4 бутони
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Зробити неглибокі поздовжні надрізи на шкірі качки. Натерти сіллю та перцем. Викласти в суху розпечену сковороду, обсмажувати 3‑5 хвилин.
2Запікати в духовці 10‑12 хвилин при 160‑180°С.
3Видалити в яблуках серцевини. М'якоть скропити лимонним соком. Запікати 2‑3 хвилини при 180°С.
4Подрібнити м'якоть яблук з лимонним соком і медом в пюре за допомогою блендера.
5Нарізати сливу дольками, сир - шматочками.
6Нарізати філе качки впоперек волокон скибочками завтовшки 1 см. Розкласти на серветку, щоб видалити зайвий жир.
7Покласти в половинки яблук по 1 бутону гвоздики та шматочку філе качки, зверху - пюре з яблук з медом. Прикрасити дольками сливи, шматочками м'якого сиру. Посипати кедровими горіхами.