млинці
млинці

Млинці заварні (гречані без яєць)

  

21 Березня, 2019

Этюды о питании

Ingredients

Борошно гречане - 4 склянки

Вода - 2,5 склянки

Молоко - 2 склянки

Дріжджі - 20‑25 г

Цукор - 1 ч. ложка

Сіль

Directions

1Всипати в каструлю 2 склянки борошна, обдати її 2 склянками окропу, добре розмішати, щоб не було грудок.

2Коли тісто охолоне до температури парного молока, розвести в 0,5 склянки теплої води дріжджі, влити їх в опару. Опару добре збити, накрити рушником і поставити підходити в тепле місце.

3Коли опара збільшиться в об'ємі в 2‑3 рази, додати в неї борошно, молоко, сіль, знову збити та поставити в тепле місце.

4Після того як тісто знову підійде, змастити сковороду 1 ч. ложкою олії та можна починати пекти млинці. При цьому зачерпувати тісто з каструлі потрібно дуже обережно, щоб не дати тісту осісти. Від цього залежить пухкість, розсипчастість млинців.

00:00