Вергуни львівські
Вергуни львівські

Вергуни львівські

  ,   

28 Березня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 2 склянки

Яйця - 4 жовтки

Масло вершкове - 100 г

Цукор - 1 ст. ложка

Ром - 1 ст. ложка

Оцет - 1 ст. ложка

Ванілін

Жир свинячий для смаження

Цукрова пудра

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати масло, ром, оцет і ванілін. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води.

2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити.

3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00