Курчата, фаршировані грибами та печінкою
страви з грибів, страви з птиці духовка
29 Березня, 2019
100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 10-15 порцій
Ingredients
Курча - 1 тушка
Куряча печінка - 500 г
Печериці - 500 г
Гречана крупа - 100‑150 г
Млинці шпинатні - 4‑6 шт.
Яйця - 4 шт.
Цибуля - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Майонез - 30‑50 г
Спеції для птиці - 1‑2 ч. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження
ДЛЯ ШПИНАТНИХ МЛИНЦІВ:
Борошно - 250 г
Шпинат - 100 г
Яйця - 2 шт.
Молоко - 600 мл
Масло вершкове - 50 г
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія для смаження
Directions
1ШПИНАТНІ МЛИНЦІ: Подрібнити блендером листя шпинату, яйця, вершкове масло, додати борошно. Тонкою цівкою влити тепле молоко, посолити. Спекти млинці на олії.
2Замочити печінку у воді на 2 години.
3Відварити гречану крупу в підсоленій воді.
4Видалити з курчати кістки, намагаючись зберегти тушку цілою. Натерти сіллю, спеціями та майонезом з усіх боків. Замаринувати на 30 хвилин.
5Натерти очищену моркву на тертці. Подрібнити очищену цибулю та гриби. Обсмажувати на олії 5 хвилин.
6Додати нарізану печінку, сіль, перець. Тушкувати до готовності 15 хвилин.
7З'єднати гречану крупу, зажарку з печінки з овочами та грибами. Остудити. Вбити яйця, перемішати.
8Викласти начинку на млинці, згорнути рулетиками.
9Нафарширувати тушку курчати млинцями. Скріпити краї шпажками.
10Запікати в духовці при 140‑160°С 40‑60 хвилин, накривши фольгою.