Торт «Кришталевий рубін»
4 Квітня, 2019
Cake Craft & Decoration 2016 №206 January
Ingredients
Торти круглі 15,20 см та 8 см
Барабан (основа) для торту круглий 30 см
Картки для тортів круглі 15,20 см
Цукрове тісто (sugarpaste) - 1,2 кг кольору слонової кістки + 1,3 кг червоного
Моделююча паста золота (Autumn Leaf) - 100 г
Блиск порошковий золотий
Блиск з розпилювачем перламутровий
Суміш для мережива (signature blend Crystal Candy) - використовувати відповідно до інструкцій на упаковці
Діаманти їстівні червоні середнього розміру (Crystal Candy)
Їстівний клей
Жир рослинний білий (trex)
Кондитерський мішок
Дроти флористичні білі 28 калібру
Флористична стрічка біла
Тичинки золоті - 20‑30 шт.
Трубочка для букетика
Латексні рукавички
Пластикові дюбеля не менше 12 см (5 дюймів) - 4 шт.
ІНСТРУМЕНТИ
Розгладжувачі гнучкі або маленькі квадратики з гнучкого ацетату завтовшки 1 мм - 2 шт.
Пінцет
Дизайнерські килимки-форми isis, квітка лотоса (crystal candy)
Форма у вигляді перлин (katy sue designs)
Пензлики (для клейю та для блиску)
Форми з силікону напівсферичні або аналогічні куполоподібні форми
Directions
1Використовувати готову пасту для моделювання або зробити її самостійно, змішавши 0,25 ч. ложки тюлози зі 100 г цукрового тіста (sugarpaste). Перед тим, як замішувати тюлозу з цукровим тістом, натерти руки невеликою кількістю білого рослинного жиру (Trex) - це допоможе запобігти розшаровуванню та прилипанню пасти. Добре вимісити масу та загорнути у пластиковий мішок щонайменше на 30 хвилин, щоб тюлоза активувалася.
2Покрити барабан для торта розміром 30 см 400 г червоного цукрового тіста, розгладжуючи поверхню інструментом для полірування тортів. Покласти обидва торти на тонкі картки для тортів, трохи менші за діаметр тортів. Торти розрізати, прошарувати та покрити кремом, після чого обсипати крихтою. Висота тортів має бути щонайменше 11 см, щоб врахувати ширину панелі мережива Isis.
3Розкачати 900 г червоного цукрового тіста і покрити торт діаметром 15 см. Тримати один розгладжувач зверху торта, другий - на боці й обережно втирати пасту назовні і вгору, постукуючи по розгладжувачам, щоб цукрове тісто утворило чіткий край.
4Розкачати цукрове тісто кольору слонової кістки та покрити торт діаметром 20 см. Чіткого краю можна досягти, ретельно поліруючи пасту ззовні та вгору, використовуючи гнучкі розгладжувачі або два шматки пластику завтовшки 1 мм.
5Видалити надлишок цукрового тіста, щоб створити акуратний край. Покрити цукрове тісто кольору слонової кісткою спреєм з перламутровим блиском. Вставити чотири пластикові дюбелі, обрізані врівень з поверхнею цукрового тіста.
6Змішати трохи цукрового тіста з їстівним клеєм, щоб зробити липку пасту. Нанести пасту на центр кришки барабана та розташувати торт діаметром 20 см по центру. Липкою пастою закріпити червоний торт на верхівці торту кольору слонової кістки.
7Зазвичай перед використанням форми легко припорошують кукурудзяним борошном, але для цього торту для форми з перлами використовувати золотий їстівний порошковий блиск. Втиснути смужку золотої моделюючої пасти у форму. Надлишок пасти обрізати шпателем.
8Зробити достатньо перлин, щоб вистачило на оздоблення навколо нижньої частини червоного ярусу. Прикріпити перлини до торту їстівним клеєм. Обрізати по довжині маленькими ножицями.
9Цей проект вимагає 4 відрізки мережива Crystal Candy «Isis» і один набір пелюсток лотоса. Припорошити клилимок з мереживною формою золотим їстівним порошковим блиском, щоб покрити кожну деталь конструкції. Посипати трохи їстівного блиску на килимок для додавання блиску.
10Приготувати суміш для мережива, як зазначено на упаковці, і дати постояти 30 хвилин, перш ніж нанести на готовий мереживний шар Isis. Лопаткою розрівняти пасту у всіх напрямках, щоб не пропустити жодної частинки килимка.
11Прибрати зайву суміш лопаткою або бічним скребком. Треба очистити добре, щоб зберегти акуратні краї та відкритий візерунок мережива. Дати мереживу висохнути при кімнатній температурі протягом 2‑4 годин або прискорити процес сушіння, помістивши килимки в теплу духовку (70°C) на 10‑15 хвилин. Якщо ділянки їстівного мережива залишаються липкими після висушування, вимкнуту духовку і дайте йому постояти ще 20 хвилин всередині вимкненої духовки.
12Те ж саме зробити з килимком з пелюстками лотоса. Щоб перевірити, чи висохло мереживо, торкнутися центру килима. Якщо липне, хай постоїть трохи довше.
13Після того, як мереживо буде готово, дати килимку охолонути, перш ніж перевернути його та обережно відділити мереживо. Якщо мереживо висохло не повністю, воно може розтягнутись і спотворитися. У цьому випадку просто дати мереживу підсохнути трохи довше.
14Розрізати флористичний дріт 28 калібру на 3 частини. Змастити дроти їстівним клеєм. Притиснути дріт до задньої частини кожної пелюстки, починаючи приблизно на 1 см від кінчика пелюстки. Протерти дріт, щоб видалити зайвий клей, але не терти, щоб дріт не розірвався. Відставити для висихання.
15Обернути дріт 28 калібру навколо центру 20‑30 золотих тичинок, обертаючи кінці дроту разом, щоб закріпити. Скласти тичинки, з'єднавши наконечники. Обмотати маленьку білу флористичну стрічку навколо основи складених тичинок і вниз по дроту.
16Сформувати кожну із дротовиих пелюсток, щоб створити м'яку форму букви «S». Починаючи з маленьких пелюсток, закріплювати по одній пелюстці за раз навколо тичинки. Розташувати пелюстки рівномірно і так, щоб вони створювали округлу форму. Використання напівсферичної форми надає квітам реалістичності і додає розкішної текстури.
17Коли всі маленькі пелюстки будуть приклеєні, протягнути стрічку на 5 мм вниз по стеблу, а потім додати середні пелюстки. Нарешті, обернути стрічку ще на 5 мм вниз по стеблу і додати великі пелюстки, надаючи їм форму пелюсток і регулюючи положення, щоб створити приємну форму.
18Після того, як всі пелюстки будуть приклеєні, перетягнути стрічку до діагоналі та продовжувати обмотувати її навколо кінців дротів і вниз до нижньої частини головного стрижня. Надлишок стрічки відірвати.
19Нанести трохи клею на задню частину однієї панелі мережива та прикріпити її по центру до передньої частини торта кольору слонової кістки. Наносити клей обережно, уникати повторного очищення чи витирання, бо це може розірвати мереживо. Обережно притиснути мереживо, за необхідності нанести трохи більше клею.
20Накласти другу панель з мережива на задню частину торта. Ножицями ретельно обрізати квіткові мотиви з решти мереживних панелей.
21Помістити мереживні квіти в силіконові форми-півкулі або аналогічні форми та відкласти. Через пару годин квіти мають набути чашоподібної форми.
22прикріпити схожу квітку, щоб створити 3D-ефект. Використання занадто великої кількості їстівного клею призводить до того, що мереживні квіти в'януть. Якщо це трапиться, підтримувати квіти шматочками паперового рушнику, доки клей не висохне.
23Пінцетом взяти червоні їстівні діаманти та прикріпити їх у центрі кожної квітки за допомогою крапельки їстівного клею. Нанесення цукрової пасти за допомогою інструменту з кулькою перед прикріпленням їстівних алмазів допоможе закріпити їх міцніше.
24Продовжувати додавати їстівні алмази в центр кожної квітки, але уникати довогої обробки, бо це може призвести до потмянння поверхні. Латексні рукавички захистять алмази та допоможуть зберегти їхній блиск.
25Вставити трубочку для букету або шматок широкої коктейльної соломинки у червоний торт, а потім пінцетом або плоскогубцями вставити в неї квітку лотоса.
Створений спочатку як декадентський різдвяний торт, з розкішшю та гламуром, він доречен для багатьох святкувань - прекрасний центральний елемент для весіль, обідів до Дня Святого Валентина, заручин і ювілеїв. Кольори дорогоцінного каміння та цукрової пасти можна пристосувати до будь-якої теми.