Млинці з варенням
16 Червня, 2019
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Юлия Шилова. 777 рецептов любовной кухни
Ingredients
Борошно - 200 г / 1,5‑2 склянки
Яйця - 2 шт.
Молоко - 500 мл
Масло вершкове розтоплене - 1 ст. ложка + для змащування готових млинців
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль
Варення густе - 1 склянка
Сало свиняче несолоне - 1 шматочок для смаження
Directions
1Яєчні жовтки акуратно відокремити від білків; жовтки розтерти з цукром і сіллю, білки збити в круту піну. Розтерті жовтки з'єднати з молоком, ретельно перемішати, влити олію і знову перемішати.
2Суміш поступово вливати в просіяне борошно, весь час розмішуючи, щоб тісто вийшло однорідним, без грудочок.
3Безпосередньо перед випічкою додати в тісто збиті білки.
4Розігріти сковороду, змастити її салом, налити трохи тіста, повертаючи сковороду так, щоб тісто розливалося тонким шаром. Сковороду поставити на вогонь, і як тільки одна сторона млинця зарум'яниться, широким ножем або лопаткою перевернути його на іншу сторону. Так випекти всі млинці.
5На кожен млинець посередині покласти по 1 ч. ложці варення, згорнути млинці вчетверо або конвертиками.
6Скласти готові млинці в дрібну каструлю. Кожен ряд скропити розтопленим вершковим маслом. Накрити посуд кришкою і до подачі на стіл тримати на пару.
7Подавати гарячими зі сметаною.