Млинці з абрикосовим соусом
23 Червня, 2019
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Ingredients
Борошно - 1 склянка
Молоко або вода - 200 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - на кінчику ножа
Жир свинячий або масло вершкове для випікання млинців
ДЛЯ СОУСУ:
Абрикоси - 350 г
Цукор - 1 склянка
Вода - 100 мл
Directions
1Борошно гіркою всипати в миску, в середині зробити поглиблення і частинами влити в нього половину молока, розмішуючи дерев'яною ложкою. Тісто ретельно вимісити, щоб не було грудочок, додати збиті яйця, сіль, цукор і решту молока. За консистенцією тісто має бути подібно сметані. Бажано, щоб тісто вистоялося 1-2 години, після цього млинці легко печуться.
2Свинячий жир або вершкове масло розтопити в невеликій сковороді або металевій мисці - чистій, гладкій, без заглиблень і опуклостей. Для змащування сковороди можна використовувати також скибочку свинячого сала або половину картоплини. Сковороду нагріти, змастити жиром.
3Наливати на край сковороди стільки тіста, скільки необхідно, щоб покрити тонким шаром все дно сковороди. Пекти млинці з обох боків, перевертаючи широким ножем.
4Тонкі млинці після випічки можна скласти вдвічі, вчетверо, скачати трубочкою або скласти кульочки та полити абрикосовим соусом.
СОУС:
1Абрикоси промити, відокремити від кісточок, протерти крізь сито, змішати з цукром, додати воду, довести до кипіння при постійному помішуванні.
2Подавати соус з млинцями в гарячому або холодному вигляді.