Яловичина в горщиках з грибами
страви з грибів, страви з м'яса духовка
19 Липня, 2019
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Ingredients
Яловичина - 500 г м'якоті
Хліб білий черствий - 2 скибочки
Молоко - 0,5 склянки
Жир свинячий - 0,5 ст. ложки для обсмажування м'яса
Морква - 1 шт.
Цибуля - 2 шт.
Борошно пшеничне - 1 ст. ложка
Томатне пюре - 1 ст. ложка
Сметана - 1 склянка
Гриби свіжі - 300 г
Картопля - 1 кг
Бульйон грибний проціджений з м'ясним соком - 1,5 склянки
Кріп
Петрушка
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ «КРИШЕЧОК»:
Борошно пшеничне - 1 склянка
Яйця - 1 шт.
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - 1 щіпка
Directions
1М'ясо нарізати скибочками, посипати сіллю, перцем і обсмажити.
2Перекласти м'ясо в сотейник, додати нарізані моркву, петрушку, пів цибулини, залити бульйоном і тушкувати до готовності.
3Гриби почистити, відварити, нашаткувати і трохи обсмажити з цибулею.
4Очищену картоплю нарізати скибочками й обсмажити.
5Щоб довести до готовності, поставити картоплю на 20 хвилин у духовку.
6СОУС: Борошно підсмажити до золотистого кольору. Окремо спасерувати томатне пюре, з'єднати з борошном, розвести соком, в якому тушкувалось м'ясо з грибним бульйоном, нагріти до кипіння, покласти сметану, проварити та заправити перцем.
7У горщики розкласти підготовлену картоплю, тушковане м'ясо, зверху - гриби з цибулею, полити соусом, посипати подрібненою зеленню петрушки та кропу і запікати в духовці. Перед запіканням горщики можна закрити тістом.