Школа гастронома 2015 №10 (272) Антипростудное меню
Cook: 1 hr 15 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Айва - 4 шт.
Цукор - 5 ст. ложок
Мед - 4 ст. ложки
Гвоздика - 4 бутона
Бодян - 2 зірочки
Лимон - 0,5 шт.
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Морозиво або
Маскарпоне
Directions
1Розрізати айву навпіл і натерти зрізи лимоном.
2У каструлю покласти цукор, влити 500 мл води і довести до кипіння. Додати гвоздику та бодян і варити 5 хвилин.
3Опустити айву в цукровий сироп і варити при слабкому кипінні до м'якості, 25‑35 хвилин.
4Розігріти духовку до 180°С.
5Шумівкою дістати половинки айви з сиропу, дати йому стекти.
6Покласти айву в неглибоку форму для запікання. Змішати 150 мл сиропу, в якому готувалася айва, і мед, залити айву. Поставити форму в духовку і запікати 30 хвилин.
7Розкласти айву по тарілках і полити соком, що утворився на дні форми. Подавати теплою з кулькою морозива або ложкою маскарпоне.