1Горіхи потовкти у ступці або за допомогою качалки на невеликі шматочки.
2Мак залити невеликою кількістю окропу та залишити заварюватися на 15 хвилин. Після цього відцідити мак від рідини через складену в декілька шарів марлю.
3Мед з'єднати з цукром і довести до кипіння на повільному вогні, час від часу помішуючи.
4Коли маса трохи зарум'яниться, загусне та стане тягучою, всипати в неї подрібнені горіхи та мак і перемішувати 1 хвилину.
5Потім грильяж зняти з вогню, викласти на змочену холодною водою дошку, розкачати за допомогою мокрої качалки в пласт завтовшки 1 см і нарізати невеликими квадратиками або прямокутниками.
6Коли грильяж охолоне, відокремити цукерки одну від одної, загорнути у фольгу, викласти в вазочку та подати на десерт.