Млинці «Креп сюзет» (з мигдальним борошном)
млинці, оладки, сирники французька кухня
26 Серпня, 2019
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 150 г
Молоко - 250 мл
Борошно мигдальне - 80 г
Цукор - 1 ст. ложка
Яйця - 3 шт. + 4 жовтки
Лікер «Амарето» - 50 мл
Олія - 50 мл
ДЛЯ КРЕМА:
Молоко - 500 мл
Вершки 33% - 500 мл
Цукор - 125 г
Ваніль - 1 стручок
Борошно - 20 г
Крохмаль - 80 г
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 2 шт.
ДЛЯ СОУСУ:
Ягоди будь-які (малина, полуниця, ожина, лохина) - 400 г
Апельсини - 200 мл свіжовичавленого соку
Крохмаль - 1 ч. ложка
Ром «Бакарді» - 1 ст. ложка
Морозиво - 300 г
Directions
1Борошно звичайне та мигдальне, молоко, цукор, яйця і жовтки та лікер змішати до однорідного стану. Дати настоятися при кімнатній температурі 2 години.
2Додати олію, добре перемішати.
3Випікати млинці на розпеченій сковороді.
4КРЕМ: Змішати в сотейнику молоко, вершки та цукор. Опустити в рідину стручок ванілі, довести до кипіння. Окремо змішати борошно, крохмаль і яйця. В борошняну суміш влити киплячу рідину, видаливши з неї ваніль. Знову поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Додати вершкове масло, перемішати. Зняти з вогню.
5СОУС: Ягоди викласти на розігріту сковороду, полити апельсиновим соком. Помішуючи, довести до кипіння. Додати крохмаль. Коли соус почне затягуватися, зняти з вогню і ввести «Бакарді».
6Готові млинці полити соусом і кремом і прикрасити кульками морозива.