Фейжоада з аррозо бразилейро
страви з м'яса бразильська кухня
31 Серпня, 2019
Борис Бурда. Вкусно! Кулинарные путешествия со знатоком
Ingredients
Квасоля чорна - 5 склянок
Яловичина копчена - 1 кг
Ковбаски гострі - 0,5 кг
Свинячі реберця - 0,5 кг
Цибуля - 2 шт. великі
Часник - 5 зубчиків
Олія оливкова - 6‑8 ст. ложок
Рис довгозерний - 3 склянки
Лавровий лист - 3 шт.
Душиця - 1 щіпка
Сіль
Перець чорний мелений
Апельсини - 2 шт.
Салат - 1 головка
Кетчуп гострий
Directions
1Копчену яловичину та ковбасу нарізати маленькими шматочками, в половинку сірникової коробки, реберця нарубати. Перемішати яловичину, гострі ковбаски та свинячі реберця. Пропорції - на смак.
2Додати м'ясо у квасолю разом із лавровим листом. Нехай вариться довго, 2 години - мінімум. Час від часу мішати і додавати воду, щоб квасоля не підгоріла.
3Нарізати найбільшу цибулину. Налити на дно сковорідки 3‑4 ст. ложки оливкової олії та підсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
4Точно таку ж кількість цибульки та часничку підсмажити на другий сковорідці, але до склоподібности, щоб не потемнішала - це для рису по-бразильськи.
5В першу сковорідку кинути кілька ложок квасолі - нехай розвариться до пюре! Асортимент прянощів мінімальний: сіль та перець, зате кількість максимальна, бо бразильська кухня гостра. Ще додати щепоточку душиці, яку взагалі любить квасолю.
6БРАЗИЛЬСЬКИЙ РИС, АРРОЗО БРАЗИЛЕЙРО: В той самий час в другу сковородочку висипати довгозерний рис, нехай він обсмажиться до золотистого кольору. Як тільки рис обсмажиться, залити його водою, зменшити вогонь, закрити кришкою, і нехай довариться.
7Тим часом фейжоада вже майже зварилася. Виловити з неї лавровий лист. Готова фейжоада має бути швидше кремоподібною, квасоля має розваритися. Можна (але не обов'язково) вийняти свинячі реберця і подавати їх в окремій мисці. На гарнір подати аррозо бразилейро, нарізані очищені апельсини, зелений салат і максимально гострий кетчуп. І чарку кашаси - ну хіба що замінити її зрозуміло чим...