ель
ель

Ель коричневий

  

11 Вересня, 2019

Кевин Форбс. Пиво, вино и сидр в домашних условиях. Секреты приготовления

Ingredients

Солодовий екстракт світлий сухий - 900 г

Солодовий екстракт напівтемний сухий - 225 г

Солодовий екстракт темний сухий - 225 г

Хміль Голдінг - 30 г

Цукор тростинний - 65‑75 г

Дріжджі

Directions

1Налити 3 л гарячої води в каструлю, додати весь екстракт і добре перемішати до повного розчинення. Долити води до загального об'єму 10 л і почати кип'ятити. На початку кип'ятіння додати весь хміль. Кип'ятити 1 годину.

2Перелити сусло в ферментер, фільтруючи при цьому хміль. Залити сусло окропом, щоб загальний об'єм склав 12 л. Прискорити процес охолодження сусла, поставивши каструлю в холодну воду, помішувати періодично воду навколо каструлі. Коли температура сусла буде близько 21°C, зняти показники ареометра (не забути «підігнати» показники під температуру), домогтися потрібної щільності, додавши води або цукру, потім насипати дріжджі.

3Накрити ферментер кришкою і гідрозатвором і поставити в тепле місце, куди не проникають прямі сонячні промені. Активна ферментація має зайняти 5‑7 днів, після чого слід зняти показники щільності, щоб переконатися в тому, що ферментація закінчена, а також обчислити вміст алкоголю.

4Розлити пиво по пляшках. Залишити відстань в 5 см між поверхнею рідини та кришкою пляшки, але не закривати одразу. Залишити кришки на пляшках, але не закривати ще протягом години. Це дозволить пиву зробити вуглекислий газ, який прибере повітря з пляшок. Потім пляшки закрити.

5Тримати пляшки в теплому місці 2 дні, потім в холодному - 14 днів.

00:00